Lee Towers coverband DeBand.NL You'll Never Walk Alone · Lee Towers live met coverband DeBand.NL

coverband DeBand.NL

Lee Towers // You'll Never Walk Alone // coverband DeBand.NL // Lee Towers live met coverband DeBand.NL // Dè cover feest party Band van Nederland

Lee Towers
You'll Never Walk Alone


foto's © boston tea party .nl / sonius-creative-imaging.nl

Sinds zijn ontdekking in 1975 tijdens het legendarische televisieprogramma van Willem Duys, verloopt zijn carrière van het ene hoogtepunt naar het andere. Werd hij door Duys nog geïntroduceerd als de zingende kraanmachinist, inmiddels is de naam Lee Towers een absoluut begrip in de vaderlandse showbizz. Niet alleen vanwege de vele hits die hij in de loop der jaren scoorde. Maar vooral omdat hij voor Nederlandse artiesten de weg vrijmaakte naar grote podia, die voorheen exclusief voorbestemd leken voor topacts uit het buitenland. Het verhaal van een Rotterdamse realist die zijn Amerikaanse droom tot leven bracht.

En in november 1980 - toevalligerwijs ook het jaar waarin hij zijn eerste Edison mocht ontvangen - achtte hij de tijd rijp voor zijn eerste grote krachttoer: een avondje ‘Towers’ in De Doelen. Tot verbazing van velen trok Lee De Doelen in een mum van tijd helemaal vol met publiek en daarmee zette hij de nieuwe standaard.

Het ‘Gala of the Year’ werd het exclusieve handelsmerk waarmee Lee ieder jaar terugkeerde in Ahoy. Bovendien had Lee de weg gebaand voor een aantal zeer gewaardeerde collega’s, die enthousiast zijn voorbeeld zouden volgen. En dan hebben we het over toppers als Anita Meijer, BZN, René Froger, André Hazes en meest recentelijk Frans Bauer. Geen wonder dat Lee in de daaropvolgende jaren werd overladen met prijzen.

 

 


 

You'll Never Walk Alone

You'll Never Walk Alone

You'll Never Walk Alone
gastenboek